Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ne féljen a gyenge, bűnös lélek...

Az 1930-as években az azóta szentté avatott Faustyna Kowalska lengyel faustyna_kowalska.jpgszerzetesnővér üzeneteket kapott az Úr Jézustól. Ezekben Jézus Krisztus arra szólítja az emberiséget, hogy bátran és bizalommal forduljon az Ő isteni irgalmához, mert mint mondotta: „Nem büntetni akarom a sérült emberiséget, inkább meg akarom gyógyítani és irgalmas szívemre szorítani.” Az üzenetek nyomán – Jézus kifejezett kérésére – II. János Pál pápa 2002-ben minden Húsvét utáni első vasárnapot az Isteni Irgalmasság Ünnepévé nyilvánította.

 

 

Néhány idézet az üzenetekből:

 

Bizalmat kívánok teremtményeim részéről. Fájdalmasan megsebez a jóságomban való kételkedés. Legfájdalmasabbak számomra a bizalmatlanság bűnei. Ne féljen a gyenge, bűnös lélek közeledni hozzám. Még ha több vétke is lenne, mint amennyi homok van a földön, minden elmerül irgalmam mélységében. Minden ami létezik, irgalmam bensejében van, mélyebben, mint a gyermek anyja ölében. Azt akarom, hogy az egész világ megismerje irgalmamat.

Ez a végső idők jele, utána eljön az igazság napja. Amíg még van idő, meneküljenek az emberek irgalmam forrásához, használják ki az értük kifolyt vért és vizet.

 

Az Isteni Irgalmasság Vasárnapján (Húsvétot követő első vasárnap) megnyílik irgalmam mélysége: a kegyelmek egész tengerét árasztom minden lélekre, aki irgalmam forrásához közelít.

 

Délután három óra az irgalom órája a világ számára. Ebben az órában nem tagadok meg semmit a lelkektől, akik szenvedésemre hivatkozva kérnek tőlem valamit.

 

Haláluk óráján végtelen irgalommal fogok bánni azon lelkekkel, akik irgalmasságomhoz menekülnek, s azokkal is, akik másoknak hirdetik nagy irgalmamat. Ebben az utolsó órában a lelkeknek nincs más védelmük, mint az én irgalmam. Boldog az a lélek, aki életében az irgalom forrásába merült, mert halálában nem bírája, hanem irgalmas Megváltója leszek.

 

irgalmas-jezus.jpg

 

A képen látható két sugár a vért és a vizet jelenti. A halvány sugár a vizet, mely a lelkeket tisztítja meg, a piros a vért, ami a lelkek élete. A két sugár irgalmam bensejéből tört elő, midőn a lándzsa haldokló szívemet megnyitotta a kereszten. Ezen sugarak elrejtik a lelkeket Atyám haragja elől. Boldog, aki ezek árnyékában fog élni, mert Isten igazságos keze nem éri el.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                      Irgalmas Jézus kép

 

- - - - - - - - -

 

Amikor néhány évvel ezelőtt megtudtuk, hogy Nyergesújfalu és Tát határába hatalmas veszélyes-hulladékégető cementgyárat akarnak építeni, sokan fölkaptuk a fejünket a hír hallatára, mert az első pillanattól kezdve világos volt előttünk, hogy az építeni szándékolt gyár micsoda pusztítást okozna a környéken. Utcai tiltakozásokkal adtunk hangot a nemtetszésünknek. Önkormányzatok, civil szervezetek jogi eszközökkel is fölvették a harcot a gyár létesítése ellen. És voltak néhányan, akik az ima fegyveréhez nyúltak. Bíztak az irgalmas Jézusban, aki segítséget ígér minden bajba jutottnak és szenvedőnek. Kitartóan kérték az Úr Jézust , hogy ha jónak látja, mentsen meg minket a fenyegető csapástól. 2006. tavaszán, Húsvét ünnepét követő vasárnapon – az Isteni Irgalmasság Vasárnapján – kifejezetten ezzel a szándékkal a szívükben tettek zarándoklatot a vecsési Szűz Mária Szíve plébániatemplomba, majd később is, hosszú hónapokon keresztül lankadatlanul ostromolták az Eget könyörgő imáikkal. Egy alkalommal, szokásukhoz híven, délután három és négy óra között kint voltak a tervezett gyár helyszínén, és imádkozták az Isteni Irgalmasság Rózsafűzérét. Szakadt az eső, vastag hamuszürke felhő takarta az eget. S ekkor – az imádkozók nagy meglepetésére – egy nagyon kis felületen, pontosan a napkorong előtt, fölszakadt a felhő, s kisütött a Nap. Valamennyien úgy érezték, mintha az Ég mosolygott volna rájuk. A valóban különös jelenség  kb egy percig tartott, aztán eltűnt a Nap, s újra vigasztalan szürkeség borította az eget.  De az imádkozók szívében továbbra is ott ragyogott a Nap. Örömmel tértek haza, mert megértették, hogy Isten meghallgatta kérésüket.