Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Mindenki teljes életre született

Az emberi tudományban korlátlanul bizakodó ember, a halál tényével szembesülve, szívesen gondol arra, és szinte minden reményét abba veti, hogy majd valamikor a távoli jövőben az emberiség egy világrengető felfedezésnek kösszönhetően legyőzi a halált, és ezzel megoldja az ember összes nyűgét-baját. Tételezzük fel, hogy ez az elképzelés nem utópia, és az ember egyszer majd valóban képes lesz kiiktatni a halált az életéből. Megmarad azonban a kérdés: mi lesz azokkal a nemzedékekkel – többezer (többszázezer?) év emberi nemzedékeivel – akik nem érhették meg ezt a fölfedezést? Ők a sírban maradnak, csupán azért, mert „túl korán” születtek? Gondoljuk ezt végig. Ilyen elementáris igazságtalanság az emberiség életében  igen elkeserítő lenne. Az ember azonban érzi, ami a szívébe van vésve, s látja, amit a világ elétár: az élet mélységeiben semmi sincs, ami okot adhatna keserűségre. Az élet nem a bosszantásunkra lett „kitalálva”, hanem, hogy örömet nyújtson. És ez igaz mindannyiunk életére. Éppen ezért, az élet teljessége mindenkinek felkínáltatik. Minden ember eljuthat a teljes életre, senki sincs megfosztva semmi lényegestől. Az a bizonyos „életelixír” mindenki számára elérhető közelségben van. Az élet igazi nagy kérdéseire a választ nem a távoli jövőben kell keresnünk, nem valamiféle tudományos vívmánytól kell várnunk. A válasz itt van.

Jézus Krisztus föltámadt a halálból, mert az élet erősebb a halálnál. Ez az a történelmi esemény, mely minden kor emberének meghozta az áhított végső választ az élet titkára. Tanuk rá az apostolok és az első keresztények. De tanuskodik az emberi szív is. Isten, aki az élet szerzője, képes a halottakat föltámasztani, és tud örök életet adni az embernek. Nem a halálé az utolsó szó. 

A feltámadás azt üzeni, hogy Isten nem hagyja hűséges híveit a sír szégyenében, hanem újra felkelti, és új élettel ajándékozza meg. Új, nagyszerű élettel. Mert a feltámadás nem csak egy soványka vigasz amiért a földi életet kénytelenek vagyunk itthagyni, és nem is a túlvilágban való hitet jelenti. A feltámadás mindenek előtt új lehetőség a teljes életre, amely felülmúlja minden eddigi ismeretünket és elképzelésünket. Az életre való feltámadás leírhatatlanul csodálatos esemény lesz.  

jezus.jpg