Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Eukarisztikus csodák

A Katolikus Egyház hite szerint Jézus Krisztus jelen van az Eukarisztiában (Oltáriszentség), valóságosan, de szentségi formában. Tehát a kenyér és bor színében van jelen, melyek szubsztanciája Krisztus testévé és vérévé változik. Annak alapján hiszi ezt az Egyház, amit maga Jézus mondott és cselekedett az utolsó vacsorán. A világ különböző részein sok eukarisztikus csoda történt és történik ma is. Volt hogy az átváltoztatott ostya és bor az áldozók szájában valódi hússá és vérré változott. Olyan is előfordult, hogy az átváltoztatott ostya úrfelmutatáskor alakult át emberi szívizomszövetté. Ez a szívizomszövet 1200 év után is ép és megtekinthető, noha természetes állapotában őrzik, légköri és biológiai hatásoknak kitéve.

oltariszentseg.jpgKi kell azonban mondanunk, hogy az Egyház nem azért hiszi, hogy Jézus valóságosan jelen van az Eukarisztiában, mert rendkívüli jeleket tapasztal. Ezekben a jelekben az isteni gondviselést látja, de ezen jelek semminemű feltételét nem képezik az Egyház hitének. Az Eukarisztiában való hit azon alapszik, amit Jézus az utolsó vacsorán mondott.

 

 

       

 

 

 

 

 

A Lanciano-i (Olaszország) eukarisztikus csoda

A csodás eseményre Krisztus után a VIII. században került sor, mint isteni válasz egy bazilita szerzetesnek, akinek kételyei támadtak, hogy Jézus valóságosan jelen van-e az Oltáriszentségben. A misén az átváltoztatás során az ostya valóban élő hússá, a bor pedig valóban élő vérré változott. A vér öt szabálytalan formájú és különböző nagyságú rögben alvadt meg. 

A hússá vált szentostya ma is jól látható. 1970-7l-ben és 1981-ben tudományos vizsgálatoknak vetették alá. Az elemzéseket megkérdőjelezhetetlenül, teljes precizitással végezték, és mikroszkopikus fényképekkel dokumentálták. A tudományos elemzés eredményei a következők:

„A hús valódi hús. A vér valódi vér. A hús és a vér embertől származik. A hús szívizomszövetből áll. A húsban a következő részek különböztethetők meg: miokardium, endokardium, bolygóideg és -a miokardium vastagsága alapján - a bal kamra. Alapszerkezete alapján a hús SZÍVBŐL való. A hús és a vércsoportja azonos: AB. A vérben talált protein a friss emberi vérre jellemző arányú. A vérben a következő elemeket találtuk: klorid, foszfor, magnézium, kálium, nátrium és kalcium."lanciano-ver.jpgMáig nincs magyarázat arra a rendkívüli jelenségre, hogyan maradhatott fenn eredeti állapotában a hús és a vér, melyeket

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eukarisztikus csoda Naju-ban

Julia Kim ( Naju, Dél - Korea) nyelvén a szentostya 13 – szor változott át 1988 és 1998 között. Roman Dnylak (a Vatikánból) és Dominic Su püspökök szintén tanúi voltak az Eukarisztikus csodának Najuban és Sibuban, és leírták tanúvallomásaikat, mely szerint a csodák hitelesek.

 

naju.jpg

 

 naju-1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

naju4.jpg

 

1995. október 31. II. János Pál Pápa személyesen is tanúja volt egy Eukarisztikus csodának, mely a Pápa magán kápolnájában történt a Szentmise alatt.

 

 

 

Az átváltoztatott ostya élő hússá és vérré változik a keralai Rani szájában

A Kerala állam (India) Palghat kerületében található Kanjikodéból származó egyszerű falusi asszony, feleség és édesanya, Rani szájában a szentostya több alkalommal valódi hússá és vérré vált, mikor áldozott.

rani.jpgElőször 1997-ben saját plébániatemplomában került sor erre, mikor a helyi püspök lelkipásztori látogatása során megáldoztatta. Amikor a keralai lelkigyakorlatos központban 300.000 fős tömegben a trissuri érsek, Mar Jákob Thoomknzhy kezéből fogadta az Oltáriszentséget, a szájában levő szentostya ismét valódi hússá vált, amiről film és videofelvétel is készült. Ugyanez több mint hússzor történt meg Ranival.

 

 

 

 

 

 

 

Betania (Venezuela)

Ez az eucharisztikus csoda a betániai Mária-jelenések helyén történt a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén 1991-ben. Otty Ossa atya, a Mária-jelenés helyének vezetője a szabadban található kápolnában a grotta mellett misézett, a kezében levő átváltoztatott ostya vérezni kezdett. Ő maga így számol be erről: „A szentostyát négy részre törtem. Mikor lenéztem a korporáléra, nem akartam hinni a szememnek. A szentostyán egy vörös folt képződött, és a foltból vörös folyadék kezdett ömleni, úgy, mintha egy sebből vér spriccelne." Az eseményt felvették filmre, lefényképezték és benyújtották a helyi püspöknek, hogy alaposan vizsgálja ki. A vizsgálatok azt bizonyították, hogy emberi vérről van szó. 

/A felsorolt eseteken kívül számos más eukarisztikus csoda is volt a történelemben./

betania.jpg