Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A szabadkőművességről

A szabadkőművességről

- A szabadkőművesség mozgalma az ún. felvilágosodás korában jött létre, eleinte titkos szervezetekbe/páholyokba tömörült, ma már nem titkos, csak zárt.
- - fő doktrinájuk, hogy az ember isten, vagyis az ember dönti el, hogy mi a jó és mi a rossz. / Innen az elnevezés: "szabad kőműves"/
- A szabadkőművesség eszméivel eleinte az európai társadalom többsége nem értett egyet, - ezért voltak titkosak a szervezeteik, - ma már nyíltan hirdetik a nézeteiket. Ezek szerint: 1. A világ sűrűn lakott házzá változott, amelynek egyetlen vezetőre van szüksége. 2. Olyan gazdasági rendszert kell kialakítani, amely ötvözi a kommunista és a kapitalista rendszert, és egyúttal korlátlan szabadsággal párosul. Az ilyen gazdasági rendszert csak akkor lehet majd bevezetni, és akkor lesz működőképes, ha az egész világon felülkerekedik, és ha a szabadkőművesek ellenőrzése alatt fog működni.
- A szabadkőművesség szuperelit szervezet akar lenni, elhiteti tagjaival, hogy ők szuperemberek, akik bármit megtehetnek. Jelmondatuk: európaiak vagyunk/világpolgárok vagyunk, a nemzet, a vallás, az erkölcs immár jelentéktelen fogalmak.
- céljuk, hogy átvegyék a világ és az emberi lelkek feletti hatalmat
- - A szabadkőművesség „emberbarát” tevékenységeket folytat, ezzel hiteti el magáról, hogy az emberiséget szolgálja.
- Arról, hogy kik a szabadkőműves páholyok tagjai, pontosat nem tudhatunk, mert a páholyok tagjai ezt nem árulják el. A személyi adatok csak a tagok önkéntes vallomása alapján vagy elhalálozás után válhatnak ismertté, ha megszüntetik a titkosítást.
- A szabadkőművesség első számú ellensége a Katolikus Egyház.