Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A táti Botlik Trans nyerte el a "Megye gazdaságáért" címet

A „Megye gazdaságáért” kitüntető címet Komárom-Esztergom Megye Önkormányzata 2004-ben alapította négy kategóriában, ami 2016-ban az együttműködő gazdasági érdekcsoportok javaslatára nyolc kategóriára plusz különdíjra bővült. Minden évben az adott terület legkiválóbbjait díjazzák.

A szakmai zsűri döntése alapján a „Komárom-Esztergom Megye Középvállalkozása” kitüntető címet idén a táti Botlik-Trans kft nyerte el. A díjkiosztóra a hagyományoknak megfelelően Tatabányán a Vértes Agorája művelődési központban került sor, a Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlése keretében. A díjkiosztón Popovics György, a Megyei Közgyűlés elnöke, köszöntőjében kiemelte: a megyében nagyon sok elhivatott ember él, aki jobbra, többre törekszik, így minden évben a közgyűlésnek is nehéz dolga van, amikor díjat kell osztani, hiszen nem könnyű kiválasztani a sok kiváló teljesítményt nyújtó gazdasági szereplő közül a legkiválóbbakat. A számok is bizonyítják, hogy Komárom-Esztergom megye mára, gazdasági eredményeit tekintve, az ország élmezőnyében van.

Táti kitüntetettje még nem volt a 2004 óta megrendezésre kerülő rendezvénynek. A most kitüntetett Botlik-Trans kft országosan is kimagasló teljesítményt nyújt, a kis- és középvállalkozások mezőnyében  bekerült a TOP 100-ba, azon belül is 60-ik a rangsorban. Ez a tény irányította a közgyűlés tagjainak is a figyelmét a táti vállalkozásra. A díjátadó ünnepségen a Botlik-Trans kft képviseletében, mint meghívott vendég,  jelen volt a cégvezető mellett a cég alapítója is, Botlik Béla, Roland édesapja.

-          Úgy gondolom, az eredmény annak köszönhető, hogy a cégünk olyan elismertségnek örvend a megbízóink részéről, amely további bizalmat és ezáltal növekedést eredményez– mondta a fuvarozó vállalat vezetője a díj átvétele után, majd hozzátette: Mindez nagyban köszönhető a munkatársainknak, a velük való összefogásnak. Sok olyan kollégánk van, aki velünk együtt szívén viseli a céget. Energiáikat nem kímélve beleadják minden tudásukat a közös munkába. Ezáltal tudunk együtt előrehaladni, partnereink még nagyobb megelégedettségére.

A Botlik-Trans kft fő tevékenysége változatlanul a fuvarozás. A nemzetközi szállítás teszi ki a feladatok 75-80 százalékát.  A cég tevékenysége lefedi teljes Európát, Portugáliától Anglián keresztül Finnországig. A szállítmányok elsősorban az autóipart, a gépipart, illetve a megújuló energia üzemeket szolgálják ki. A legutóbbi portfólió bővítés 2017-re datálódik, amikoris hűtős-és tartálykonténer szállítóeszközökkel bővült a géppark. A célok közé tartozik a vállalkozás még stabilabbá tétele. A telephelyen a kamionok biztonságosabb elhelyezése érdekében egy új kamionparkoló kialakítása van folyamatban. A dolgozói létszám jelenleg meghaladja a 100 főt. Foglalkoztatáspolitikájában a cég előnyben részesíti a környékbeli és kiemelten a táti lakosokat.

Minden vállalkozás életében nagyon fontos az állandó fejlődés. Ha kis léptékben is, de fejlődni kell, mert különben visszafejlődés áll be – összegzi tapasztalatait a cégvezető.– A fejlődés által válik egy cég egyre jobbá és mutat példát a környezete számára, ezzel is szolgálva a közösség és a társadalom javát.

botlik.png